Смажені перці на зиму – це чудова закуска, яка неодноразово виручить вас протягом зими. Будь-які несподівані гості чи заплановане застілля і баночка консервованих перців буде дуже доречною. Я найчастіше роблю до них соус із сметани з дрібно нарізаною зеленню та часником. З’їдають таку закуску дуже швидко, тому відкривайте відразу дві баночки. Або консервуйте у літрові банки. Однозначно у нас це топ-2 консервації такого плану після маринованих слив.
Є два нюанси приготування. Якщо ви готуєте багато перців одночасно – запечіть їх у духовці на деку. Щоб перець був смачним злегка змастіть кожен соняшниковою олією перед запіканням. Другий – після обсмажування чи запікання можна зняти шкірку, вона чудово зчищається. Тут уже на ваш вибір, я цього не роблю.
А от від насіння очищувати перець не потрібно, тому що в результаті смажений перець значно втратить в ароматі. Насіння абсолютно не заважатиме, після обробки воно стає дуже м’яким і його не потрібно виколупувати з перцю в процесі їжі.
.
https://youtu.be/ckP_0XEq0Dc
- солодкий перець
- На банку 0.5 л
- цукор 1.5 ст.л.
- сіль ½ ч.л.
- оцту яблучного 6% 75 мл
- часник за смаком 4 шт
- за смаком чорний перець, духм’яний перець, коріандр
-
Спочатку промиємо та добре обсушимо перці, можна за допомогою рушника. Обріжемо плодоніжку.
Нагріємо сковороду і наллємо трохи олії, зовсім небагато, інакше олія сильно стрілятиме. -
На невеликому вогні обсмажуємо перці, періодично перевертаючи, щоб вони не пригоряли.
-
Коли перці стануть м’якими, розкладаємо їх по стерильним баночкам. Чередуємо перці з дрібно нарізаним часником.
-
Коли баночка наповнена – додаємо сіль, цукор, оцет (якщо у вас столовий 9% – 50 мл). Доливаємо банку до країв окропом і закриваємо простерилізованою кришкою. Перевертаємо та укутуємо.
-
Сподіваюся, смажені перці на зиму прикрасять ваше застілля цієї зими неодноразово. Смачного!