Сьогодні готуватимемо заливний пиріг з капустою. Це якраз той варіант рецепту який ви дуже любите – швидко, просто, дуже смачно і доволі бюджетно.
Пиріг вийде не великий, раз повечеряти на трьох. Тому сміливо можно збільшити інгредієнти вдвічі.
Інгредієнти
Порції: –+
- Тісто
- Борошно 120 г
- Сметана або кефір 150 г
- Яйця 2 шт
- Розпушувач 1 ч.л.
- Сіль ½ ч.л.
- Начинка
- Капуста 200 г
- Рибна консерва (сардина, тунець) 1 шт
- Яйця 2 шт
- Зелень
- Сіль
- Чорний перець
- Кунжут 1 ст.л.
Кроки
- Розпочну з приготування тіста. Спершу просіюю борошно. Додаю сметану (її можна замінити на йогурт або кефір), яйце, сіль, розпушувач і добре перемішую. Тісто повинно вийти густим, як на оладки. Якщо у вас залишаються грудочки які складно розмішати, то відставте тісто доки ми будемо готувати начинку.
- Капусту дрібно нарізаєм. Щоб вона стала м’якішою, мнемо її руками, солимо, додаємо перець. Додаємо в начинку дрібно нарізані варені яйця та зелень.
- За бажанням в начинку можна добавити консервовані сардини або тунець, попередньо зливши з банки рідину. Але і без риби буде дуже смачно. Всі інгредієнти начинки добре перемішуємо.
- Для випічки пирога будемо використовувати форму діаметром 18 см. Дно форми застеляємо пергаментом, стінки змащуємо рослинною олією.
- Якщо у вас залишились грудочки у тісті, ще раз добре перемішайте і грудочки розійдуться. На дно форми я виливаю третину тіста, розподіляємо тісто по дну форми, викладаємо начинку. Начинки виходить дуже багато, так і повинно бути.
- Заливаємо начинку залишками тіста, добре розподіляємо тісто по поверхні пирога.
- Зверху пиріг присипаємо кунжутом.
- Відправляємо пиріг в заздалегідь розігріту духовку. Випікати будемо при температурі 180 градусів 35 хвилин.
- Даємо пирогу повністю охолонути і дістаємо його з форми. Давайте розріжемо пиріг і подивимося який він всередині – виходить дуже м’яке тісто і багато начинки. Пиріг добре тримає форму.