Заливний пиріг з капустою

Пиріг з капустою

Сьогодні готуватимемо заливний пиріг з капустою. Це якраз той варіант рецепту який ви дуже любите – швидко, просто, дуже смачно і доволі бюджетно.

Пиріг вийде не великий, раз повечеряти на трьох. Тому сміливо можно збільшити інгредієнти вдвічі.

Інгредієнти
Порції: +6
  • Тісто
  • Борошно 120 г
  • Сметана або кефір 150 г
  • Яйця 2 шт
  • Розпушувач 1 ч.л.
  • Сіль ½ ч.л.
  • Начинка
  • Капуста 200 г
  • Рибна консерва (сардина, тунець) 1 шт
  • Яйця 2 шт
  • Зелень  
  • Сіль  
  • Чорний перець  
  • Кунжут 1 ст.л.
Кроки
1 год 10 хвДрук
  • Тісто для пирога з капустою
    Розпочну з приготування тіста. Спершу просіюю борошно. Додаю сметану (її можна замінити на йогурт або кефір), яйце, сіль, розпушувач і добре перемішую. Тісто повинно вийти густим, як на оладки. Якщо у вас залишаються грудочки які складно розмішати, то відставте тісто доки ми будемо готувати начинку.
  • Капусту дрібно нарізаєм. Щоб вона стала м’якішою, мнемо її руками, солимо, додаємо перець. Додаємо в начинку дрібно нарізані варені яйця та зелень.
  • За бажанням в начинку можна добавити консервовані сардини або тунець, попередньо зливши з банки рідину. Але і без риби буде дуже смачно. Всі інгредієнти начинки добре перемішуємо.
  • Для випічки пирога будемо використовувати форму діаметром 18 см. Дно форми застеляємо пергаментом, стінки змащуємо рослинною олією.
  • Якщо у вас залишились грудочки у тісті, ще раз добре перемішайте і грудочки розійдуться. На дно форми я виливаю третину тіста, розподіляємо тісто по дну форми, викладаємо начинку. Начинки виходить дуже багато, так і повинно бути.
  • Заливаємо начинку залишками тіста, добре розподіляємо тісто по поверхні пирога.
  • Зверху пиріг присипаємо кунжутом.
  • Відправляємо пиріг в заздалегідь розігріту духовку. Випікати будемо при температурі 180 градусів 35 хвилин.
  • Пиріг з капустою
    Даємо пирогу повністю охолонути і дістаємо його з форми. Давайте розріжемо пиріг і подивимося який він всередині – виходить дуже м’яке тісто і багато начинки. Пиріг добре тримає форму.
Поделиться с друзьями
Рейтинг
( 2 оцінки, середнє 4.5 з 5 )
gotovka.com.ua
Залишити відповідь

:) :D :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:
Нажимая на кнопку "Отправить комментарий", я даю согласие на обработку персональных данных и принимаю политику конфиденциальности.

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.