Сьогодні дуже простий і швидкий рецепт, який допоможе вам швидше нагодувати родину. Будемо готувати тушонку зі свинини в духовці. Ви можете взяти будь який рецепт приготування в автоклаві і використовувати його для приготування в духовці.
Головне пам’ятати що температура приготування має бути вищою 150 градусів. Сама така температура знешкоджує бактрії ботулізму. Я готую при 160 градусах, бо багато духових шаф трохи лажають з температурою.
Сам рецепт дуже простий і потребує мінімум зусиль.
Інгредієнти
- Свинина 1 кг
- Сало 150 г
- Сіль 1 ст.л.
- Спеції за смаком
Кроки
- Свинину промити, нарізаємо шматочками розміром з куряче яйце. Краще вибирати більш жирні шматки свинини. Але я робила з корейки, теж вийшло смачно. Солимо, додаємо спеції.
- Сало можна пропутисти через м’ясорубку, або дрібно нарізати. Якщо сала немає, не хвилюйтесь. Просто тушонка буде трохи менше зберігатись.
- Банки вимийте, стерілізувати не потрібно. На дно я кладу маленький шматочок лаврового листя. Потім сало і наступним шаром м’ясо. Наповнюйте банки не повністю, по обідочок. До кришки має залишатись пару сантиметрів. Закручуємо кришки.
- Ставимо банки в духовку. Я в деку для запікання наливаю воду, потім ставлю банки. Готую 4 години при температурі 160 градусів. Після закінчення часу даю охолонути прямо в духовці.
- Зберігати до півроку в прохолодному темному місці. Я зберігаю в шафі подалі від духовки і інших приладів.