Майонез в домашніх умовах

майонез в домашних условиях

майонез в домашних условиях

 Як приготувати майонез у домашніх умовах, щоб він був смачним, корисним і, що дуже важливо, процес не займав багато часу, тим більше не був трудомістким?

Майонез – це популярний соус, який використовується у багатьох стравах по всьому світу. Він може бути використаний як додаток до салатів, бутербродів та багатьох інших страв. І хоча можна придбати майонез у будь-якому супермаркеті, багато людей вирішують зробити його самостійно вдома, щоб бути впевненими в якості та складі продукту.

Я розповім вам про те, як приготувати домашній майонез в кілька кроків. Для приготування домашнього майонезу вам знадобиться блендер. Блендер допоможе змішати всі інгредієнти, а також домогтися бажаної консистенції соусу. Якщо у вас немає блендера, можна використовувати міксер або просто змішувати інгредієнти вручну за допомогою вінчика. Але використання блендера робить процес приготування майонезу набагато простішим та швидшим. Тож, не забудьте підготувати блендер перед тим, як почати готувати домашній майонез.І, якщо ви коли-небудь хотіли спробувати приготувати майонез вдома, то це стаття для вас. Почнемо!

 

Відео рецепт приготування майонезу

Інгредієнти
Порції: +10
  • Яйце 1 шт
  • Сіль ½ ч.л.
  • Цукор ½ ч.л.
  • Лимонний сік 1 ст.л.
  • Олія 150 мл
Кроки
10 хвДрук
  • Всі інгредієнти краще брати кімнатної температури.
  • Беремо високу вузьку ємність, що підходить для збивання в ній блендером. У ємність наливаємо олію. До олії додаємо сіль та гірчицю. Останнім етапом – розбиваємо в олію яйце.
  • Опускаємо блендер в олію так, щоб яйце виявилося усередині насадки блендера. Притискаємо блендер на дно, включаємо на високу швидкість і збиваємо.
  • Процес виходу майонезу буде недовгим і ефектно виглядатиме. Суміш олії та яйця відразу ж почне перетворюватися на густий майонез. Потім необхідно повільно піднімати блендер нагору і одночасно додати лимонний сік або оцет. Трохи збити та вимкнути блендер.
  • Вийшов густий майонез. За бажання отримати більш рідку кремову консистенцію перед вимкненням в масу слід додати одну-дві ложки гарячої води.
  • Майонез готовий. Переливаю його в ємність, в якій буду зберігати в холодильнику. Такий майнез зберігається до 24 годин.
  • На весь процес необхідно витратити лише 5 хвилин. Домашній майонез готовий, приємного апетиту!
Поделиться с друзьями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
gotovka.com.ua
Коментарів: 3
  1. Юльчик

    Классно, спасибо! А сколько его можно хранить?

  2. Жанна Решетицька (автор)

    Т.к. там сырое яйцо – не более суток. Обычно я готовлю порцию и сразу ее использую.

  3. Светлана

    Я делаю практически по этому рецепту, на в обратной последовательности. Сначало яйца с горцицей и солью (я еще сахар добавляю), а потом масло и вс самом конце лимон. Но хранить его можно неделю

Залишити відповідь

:) :D :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:
Нажимая на кнопку "Отправить комментарий", я даю согласие на обработку персональных данных и принимаю политику конфиденциальности.

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.