Рецепт тіста для вареників на сметані ви обов’язково запишіть у свій кулінарний блокнот. Вареники з такого тіста не розварюються, легко ліпляться та виходять дуже смачними. Цим рецептом зі мною поділилася моя подруга, за що їй окреме спасибі.
Найцікавіше, що цей рецепт тіста для вареників потребує мінімуму інгредієнтів. Тісто під час варіння не “розпирає” і ваші вареники будуть не “вареними пиріжками”, а саме варениками, з тоненьким, ніжним, смачним тестом і вашою улюбленою начинкою.
Якщо при варінні зліплені вами вареники часто розліплювалися, то цей рецепт саме те, що вам потрібно.
А поки що приступайте до приготування тіста і кличте на допомогу в їх ліпленні ваших домочадців. Як ліпити вареники дивіться у рецепті про вареники з капустою.
З порції тесту виходить 25-30 невеликих вареників.
- Сметана 200 мл
- Борошно 2 склянки
- Сіль ½ ч.л.
-
Почнемо з того, що просіємо борошно. Я вже неодноразово писала, що не варто нехтувати цим моментом навіть для простого виду тіста. Так борошно насичується додатково киснем і тісто виходить пухнастішим і ніжнішим. А також ви позбавите тісто лишніх шматочків. Наприклад, я купую борошно високої якості. Але іноді при просіюванні я прибираю шматочки борошна, до яких потрапила волога.
Я просіюю півтори склянки борошна через друшляк, дуже зручно. Хоча в мене є пекарське сито, дерев’яне, але друшляком зручніше, поставте його прямо в миску і вам не доведеться потім витирати залишки борошна зі столу. Півсклянки борошна у мене “для підстрахування”, все залежить від того якої якості борошно і наскільки жирна сметана. -
Додаємо сметану та сіль. Сметана у мене 15%, тому відставлені у бік півсклянки борошна мені ще знадобляться. Але додавати я їх буду поступово.
Я знаю, що багато господинь запитають, де ж сода та яйце? Яйце обтяжить тісто, а пластичність тісту замість яйця надає сметана. Сода при варінні робить тісто товстішим, але як же пухнастість? Цю функцію теж бере сметана. Тож не переживайте, а замішуйте досить круте тісто. Звичайно, чудовим помічником у замісі тіста для вас може стати кухонний комбайн. -
Тісто здається зовсім не для ліплення вареників, досить круте та щільне. Тепер ми його накриємо кришкою, харчовою плівкою або рушником та на 20 хвилин відправимо у тепле місце. Удома у мене досить тепло, протягів немає. я просто відставляю убік.
Через 20 хвилин ви своє тісто не впізнаєте. Воно трохи піднімається і стає пластичним та м’яким. -
Таке тісто дуже легко розкочується. Якщо, звичайно, ви не переборщили з мукою. а вареники виходять із тоненьким, ніжним тістом, дуже легко ліпляться і не розварюються.
-
Саме дізнавшись цей рецепт тіста для вареників на сметані, я почала робити всілякі гарні защипи вареників. Наприклад, найпростіший.
А поки що приступайте до приготування тіста та кличте на допомогу в їх ліпленні ваших домочадців.
Добрый день, если у вас продается в магазинах-мацони- попробуйте сделать тесто на нем,будет вкуснее.Я на нем и хачарурное тесто готовлю.
Спасибо, Елена. Столько интересных нюансов вы в отзывах написали, я думаю они обязательно пригодятся не только мне!
Мацони продается, попробую. Можно вместо сметаны еще кефир жирный использовать, но немного не такое нежное тесто получится.
Жанна, скажите, а можно ли это тесто для пельменей использовать?
Все-таки их дольше варить, чем вареники.
Боюсь, что развалятся мои пельмешки.
Я готовила, у меня не развалились.
Отлично. Спасибо за такой быстрый ответ!
На здоровье! Отпишитесь потом как у вас получилось.
Очень хорошее тесто, вкусное. Вареники получились мягкими и нежными. Я вообще второй раз в жизни их делала. Получилось очень вкусно и ни один не разварился.
Очень хорошее тесто, вкусное. Вареники получились мягкими и нежными.
Спасибо сто раз! Реально отличный рецепт-ни один не разварился,края не были ,,дубовыми,, как в моих предыдущих опытах по другим рецептам.Еще раз огромное спасибо за этот рецепт теста для вареников на сметане!!!!
Вареники БОМБА!!! СПАСИБО ЗА РЕЦЕПТ
Вареники БОМБА!!! Спасибо за рецепт