Дуже простий і легкий рецепт шоколадного торта з сметанним кремом. Саме такий торт готували наші мами. Зараз рецепт знову актуальний, бо процесс приготування не займає багато часу, продукти достуні, а смак повертає до дитинства.
В маминих кулінарних блокнотах такий шоколадний торт на кефірі дуже часто називають три стакани. Якщо ви подивитесь на інгредієнти – зрозумієте чому.
Інгредієнти
Порції: –+
- Тісто
- борошно 1 склянка
- цукор 1 склянка
- кефір 1 склянка
- яйце 1 шт
- какао 1 ст.л.
- сода 1 ч.л.
- олія 3 ст.л.
- Крем
- сметана 30% 350 г
- цукрова пудра 4-5 ст.л.
Кроки
- Першими змішую всі сухі інгредієнти. Цукор, борошно, соду, дрібку солі, какао.
- Додаю ті інгредієнти, які залишились. Яйце, кефір, олія без запаху.
- Добре перемішую. Тісто повинно бути без комочків.
- Беремо форму діаметром 20 см, дно застілаємо пергаментом, боки змащую розтоленим вершковим маслом. Виливаю тісто.
- Випікаю 40-45 хвилин ри темературі 180 градусів. Час випічки може змінюватись, перевіряйте готовність коржу зубочисткою. Вона повинна залишатись сухою.
- Даю охолонути і розрізаю на два коржі. Верхівку я зрізала, подрібнюю в блендері на крихті і потім прирашу верх торта.
- Сметану використовую жирну, не менше 30%. Інакше крем буде важко збити. Звечора відкинула на марлю в 4 слої. В мене відсіклося біля півсклянки сироватки. Сметана стала більш плотною.
- Додаю цукрову пудру і збиваю. Можна використовувати і цукор. Але іноді він погано розчиняється. Крем збільшиться в об’ємі, почне тримати форму і на поверхні почне залишатись чіткий визерунок.
- Збираємо торт. Змащуємо коржі і боки торту.
- Зверху прикрашаємо крихтами. Ставимо в холодильник на 2-3 години. За цей час коржі заберуть зайву вологу з крему, він стане густішим.
- Школадний торт виходить дуже смачним. Можна додати вишні в сметанковий крем. Або прикрасити шоколадом.