Пиріжки з яблуками

Хіба можна відмовитись від таких пиріжків? Ніжне, повітряне та пухнасте тісто, дуже смачна соковита начинка – ці дріжжові пиріжки з яблуками ви готуватимете не один раз! Іноді окрім яблук у начинку додають сливи чи персики. Теж виходить чудово.

А ще у них дуже вдале тісто. Готується це тісто для пиріжків в духовці досить просто і вийде навіть у новачка. Тож здивуйте своїх близьких і приготуйте пиріжки з яблуками за цим рецептом. А якщо хочете, приготуйте смажені пиріжки з такою начинкою, але на тісті за цим рецептом.

Як зробити опару

Усі етапи приготування докладно показані у відео. Я використовую швидкодіючі сухі дріжджі. Але якщо у вас живі, приготуйте спочатку опару. Для опари: 20 г свіжих дріжджів + 2 ст л борошна із загальної кількості + тепле молоко + 1 ст.л. цукру із загальної кількості змішати і поставити на 20 хв у тепле місце. Опара має піднятися шапочкою, тобто дріжджі спрацювали. Додати опару на 2 кроці.

Інгредієнти
  • Тісто для пиріжків з яблуками:
  • Пшеничне борошно 600 г
  • Цукор 120 г
  • Сухі дріжджі 7 г
  • Яйця 2 шт.
  • Молоко 250 г
  • Вершкове масло 100 г
  • Ваніль 1 дрібка
  • Яблучна начинка:
  • Великі яблука 7 шт.
  • Лимонний сік ½ ст.л.
  • Цукор 4 ст.л.
  • Вершкове масло 1 ст.л.
  • Кориця 1 дрібка
Кроки
3 год 20 хвДрук
  • борошно і дріжджі
    До просіяного борошна додаю сухі швидкодіючі дріжджі (з ними опару робити не потрібно), цукор, ванільний цукор та перемішую всі сухі інгредієнти.
  • додаю молоко і яйця
    Вливаю тепле молоко (кімнатної температури), додаю яйця. На цьому етапі додаємо опару, якщо ви використовуєте живі дріжджі. Починаю замішувати тісто. Ви можете замішувати тісто руками нічого складного в цьому процесі немає, я волію використовувати тістоміс. Коли тісто візьметься грудкою і всі інгредієнти перемішуються – потроху починаю додавати вершкове масло кімнатної температури. Масло повинно добре заміситись, тоді додаємо наступну частину масла.
  • замішую тісто
    Коли додано все масло, замішую тісто десь 5 хвилин, щоб воно стало однорідним. Якщо ви замішуєте руками – тісто не повинно липнути до рук, але процес займе більше часу. Якщо вам буде трохи важко замішувати тісто – змастіть на перший час руки олією. Накриваю тісто харчовою плівкою та залишаю на вистоювання десь на 40-60 хвилин. Все залежить від температури вашої кухні. Розстоюватись тісто має у теплому місці без протягів.
  • начинка з яблук для пиріжків
    Поки тісто розстоюється – займемося начинкою. Для цього очищу яблука, видаляю серцевини та нарізаю невеликими кубиками. До нарізаних яблук додаю приблизно половину столової ложки лимонного соку та перемішую. При додаванні лимонного соку для солодкості начинки знадобиться менше цукру.
  • начинка з яблук для пиріжків
    Розігріваю сковороду із вершковим маслом, додаю нарізані яблука і починаю їх тушкувати. Коли яблука стануть м’якими – додаю корицю до смаку, можна ще додати родзинки. Через пару хвилин додаю цукор і, періодично помішуючи яблука, продовжую готувати доти, доки не випарується весь сік, який утворюється. Яблука мають стати м’якими. Спробуйте чи достатньо в начинці цукру і дайте охолонути начинці.
  • підійшло тісто
    Тісто у мене добре підійшло, давайте приступимо до формування пиріжків. Обминаємо тісто, поділяємо на 24 частини. Намагаємось, щоб вони були приблизно однаковими. Кожну з отриманих частин скачуємо в кульку, відкладаємо і обов’язково накриваємо кульки з тіста рушником, щоб вони не обвітрювалися.
  • викладаю начинку
    Починаю формувати пиріжки. Для цього розкочую тісто в невеликий кружок, викладаю начинку. Якщо викладати однакову кількість начинки на кожен пиріжок, вони у вас вийдуть однакового розміру. Формую пиріжок, добре проліплюю краї, тому що начинка з яблук дуже підступна і може витікати в процесі випікання. Загортаю краї пиріжка всередину і в мене вийшов ось такий пиріжок.
  • викладаю на деко
    Викладаю пиріжки на деко, застелене пекарським папером або силіконовим килимком. Можна просто промазати деко маслом. Накриваю пиріжки рушником і залишаю хвилин на 30 у теплому місці, щоб вони підійшли.
  • змащую жовтком
    Змішую жовток зі столовою ложкою молока та змащую пиріжки. Чим менше молока, тим більш золотава скоринка вийде у пиріжків.
  • дістаю з духовки
    Духовка на цей момент у мене нагріта до 180 градусів. Відправляю пиріжки в духовку на 20 хвилин. Як тільки пиріжки стали золотавими, одразу діставайте з духовки. Ви можете знову гарячі пиріжки з яблуками промазати жовтком з молоком – тоді вони вийдуть ще більш золотавими.
  • Пиріжки с яблуками
    Накриваю рушником, щоб вони охолонули. І ось такі дріжжові пиріжки з яблуками в духовці в мене вийшли.
Поделиться с друзьями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
gotovka.com.ua
Залишити відповідь

:) :D :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:
Нажимая на кнопку "Отправить комментарий", я даю согласие на обработку персональных данных и принимаю политику конфиденциальности.

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.