Львівська Паска

паска на великдень

Кожного року я пробую 5-6 нових рецептів пасок. Але ця львівська паска залишається серед моїх фаворитів. М’яка, пухнаста і помірно волога всередині, дуже запашна і смачна. І головне, вона залишається такою ще 3-4 дні, якщо зберігати в щільно зав’язаному пакеті. Можливо і довше. Не вдалося дізнатись, з’їдають дуже швидко.

Традиційно в Україні пекли паски великого розміру і не прикрашали цукровою помадкою. Такі маленькі паски почали пекти не так давно і називали “бабки”. Але назва “паска” в сучасній куланірії прикріпилась і до цієї випічки.

Головні секрет випікання:

  • Готуйте паски в гарному настрої
  • Всі продукти беріть кімнатної температури
  • Не поспішайте
  • Не пересушіть паски в духовці

Всі подробиці в відео

Інгредієнти
  • Опара
  • Молоко 300 мл
  • Дріжджі пресовані 50 г
  • Або сухі дріжджі 17 г
  • Цукор 2 ст.л.
  • Борошно 200 г
  • Тісто  
  • Яйця 3 шт
  • Жовтки 2 шт
  • Кон’як або горілка 1 ст.л.
  • Рослинна олія 30 мл
  • Вершкове масло 130 г
  • Цукор 250 г
  • Цедра лимону  
  • Борошно 700 г
  • Родзинки 200 г
  • Ваніль натуральная за смаком  
Кроки
Друк
  • Готуємо опару. Пресовані дріжджі розчиняють в молоці і потім додають борошно і цукор. В мене сухі дріжджі тому спочатку я просіюю борошно, додаю дріжджі і цукор, перемішую і тільки потім додаю молоко. Молоко повинно бути кімнатної температури, головне щоб воно не було гарячим і дріжджі від цього не загинули. Добре перемішую щоб не було грудочок. Накриваю харчовою плівкою і відставляю в тепле місце приблизно на годину.
  • Через годину опара ось так добре підійшла, добре підросла і має пухнасту шапочку всю в бульбашках. Це означає що дріжді почали бродити. Якщо на цому етапі опара не вийшла, шукайте нові дріжді.
  • Починаємо готувати тісто. До яєць додаю жовтки, цукор, ваніль, кон’як і рослинную олію, цедру лимону. Добре перемішую, щоб цукор почав розчинятись.
  • В миску виливаю яєчну суміш, додаю опару і полвину борошна. Замішую лопаткою поки тісто не забере все борошно.
  • Додаю другу половину борошна і вимішую руками. Цікаво, що з тих самих продуктів я готувала цю паску за допомогою кухоної машини і тісто здавалось більш рідким.
  • За 3-4 рази додаю розтоплене вершкове масло кімнатної температури і вмішую його. Коли тісто повністю поглине масло, вимішую ще пару хвилин.
  • Тепер викладаємо тісто на стіл і продовжуємо вимішувати. Поглядіть в відео якими рухами я це роблю. Сама така черговість додавння інгредієнтів дозволяє не забити тісто борошном. Не додавайте більше борошна. змащуйте руки рослинною олією і чекайте поки тісто перестане липунти до рук. Це показник що ми його добре вимішали. Мені знадобилось 15 хвилин.
  • Ставлю тісто під плівку в тепле місце на 2-3 години щоб воно підійшло.
  • В мене пройшло 2.5 години. Додаю в тісто родзинки. Є секрет, як зробити так, щоб родзинки не порвали шапочку і вона була більш рівною. Як сформувати такі паски – я показала в відео.
  • Тісто повинно наповнювати форми на 1/4. Ставлю паски в ледь теплу (30 градусів) духовку на годину. Якщо дома холодно. Може знадобитись більше часу щоб підійшло тісто.
  • Змащую шапочки пасок жовтком змішаним з чайною ложкою молока. Прикрашаю тістом.
  • Випікаю при тепературі 170 градусів 20-30 хвилин. В мене вийшло 5 пасок діаметром 17 см.
  • Даю охолонути. Заберігаю в бумажних формах в щільно закритих пакетах. Львівська паска виходить дуже м’яка, пухнаста і смачна.
Поделиться с друзьями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
gotovka.com.ua
Залишити відповідь

:) :D :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:
Нажимая на кнопку "Отправить комментарий", я даю согласие на обработку персональных данных и принимаю политику конфиденциальности.

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.