Бісквітний торт зі сметанним кремом: секрети приготування та рецепт

бісквітний торт з сметанним кремом

З бісквітних коржів, перемазаних сметанним кремом, виходить високий, ніжний та соковитий торт. Для його приготування знадобляться прості інгредієнти та близько 60 хвилин вільного часу.

Але перш ніж змайструвати десерт, запам’ятайте кілька простих порад і дотримуйтесь їх у процесі приготування торта. Завдяки їм ваш бісквіт вийде високим і пористим, а крем ніжним і густим.

Секрети приготування сметанного крему

торт с кремом

  • Готуйте крем із охолодженої сметани з додаванням цукрової пудри (крупинки звичайного цукру можуть повністю не розчинитися).
  • Не використовуйте домашню сметану – покупна для приготування крему підходить краще.
  • Якщо сметана недостатньо густа, на ніч відкиньте її на марлю, так як показано в відео простого шоколадного торту.
  • Жирність сметани для крему має бути не менше 25%. В іншому випадку додайте до неї жирні вершки або спеціальний загусник.

Секрети приготування бісквіту

бисквит

  • Багато хто вважає що жовтки та білки  треба збивайти окремо – так бісквіт буде пишним. Але я покажу вам простіший варіант, перевірений часом мною особисто.
  • Якщо для приготування бісквіту крім борошна ви використовуєте й інші сипучі інгредієнти (наприклад, какао), їх потрібно змішати і просіяти через сито. Завдяки цьому вони поступово розподіляться в тісті.
  • Якщо ви боїтеся, що бісквіт не буде пористим, додайте в тісто розпушувач. Я цього не роблю, тому що дуже добре збиваю яйця.
  • Для випікання бісквіту краще використовувати роз’ємну форму, дно якої вистелено пергаментним папером.
  • Розрізайте тільки охолонувший бісквіт. Для цього потрібний спеціальний ніж-струна для торта. Але розділити корж можна і за допомогою звичайної волосіні: зробіть надріз, в який вставлятиметься волосінь, перехрестіть кінці і потягніть в різні боки.
  • Остуджувати бісквіт краще на ґратці. Можна взяти ту, що йде в комплекті духовки. Так низ бісквіту не запариться і не буде вогким.

Бісквітний торт зі сметанним кремом: простий та швидкий рецепт


Для приготування і бісквіту і крему нам знадобляться дуже прості та доступні компоненти. Напевно, у багатьох господинь вони вже є в запасі і купувати нічого не потрібно.

Для вашої зручності я покажу два відео. В першому докладно показано як приготувати бісквіт.

В другому всі рекомендації щодо сметанного крема, в тому числі як відвісити сметану.

Інгредієнти
Порції: +10
  • Бісквіт
  • Яйця 5 шт
  • Цукор 150 г
  • Борошно 150 г
  • Крем
  • Сметана 800 г
  • Цукрова пудра 200 г
Кроки
1 год 30 хвДрук
  • У чашу міксера додаю яйця та цукор і починаю збивати. Краще брати яйця кімнатної температури, і їх потрібно дуже добре збити. Не бійтеся перезбити, у цьому випадку це не білки і маса не опаде. Збиваємо десь 7-10 хвилин. Яєчна маса повинна добре збільшитися в обсязі та посвітлішати.
  • Подивіться наскільки пишна маса яєчна вийшла. Я зменшую трохи швидкість збивання і починаю потроху додавати заздалегідь просіяне борошно. Тут важливо довго не перемішувати – буквально одну хвилину. Коли я додала все борошно, беру лопатку і ще раз акуратно перемішую. Не довго, але перевіряю, чи не залишилося залишків борошна на дні чаші.
  • Тісто готове. Випікатиму у формі діаметром 24 см. Тоді бісквіт буде не високим. Або у двох формах діаметром 20 сантиметрів. Беру дві, бо по висоті тісто дуже добре піднімається. І у формі 20 см воно просто при випіканні перестрибне через край. Щоб такого не сталося, не наповнюйте форму більше ніж на половину. Дно застеліть пергаментом, стінки нічим не змащуйте.
  • Бісквит в мультиварці
    Духовка у мене нагріта до 170 градусів і випікатиму я десь 30-40 хвилин. Час залежить від діаметра та матеріалу форми, духовки. Дуже важливо бісквіт не пересушити. Перші 15 хвилин дверцята не відчиняємо, потім стежимо коли з’явиться ніжна золотиста скоринка на бісквіті. Пробуємо готовність бісквіту зубочисткою, дістаємо і даємо охолонути. Коли бісквіт трохи охолоне, можна зняти форму. Перекладаю його на ґратку і даю повністю охолонути. Ідеально дати бісквіту відлежатися протягом доби, тоді при нарізанні він не кришиться. І подивіться наскільки високим та пишним вийшов бісквіт.
  • сметанний крем
    Готуємо крем. Збиваємо сметану з ваніліном та цукровою пудрою. Сметану беріть жирну, можна на ніч її відкинути на тканину на друшляк під прес, там стіче зайва рідина. Якщо сметана збивається погано – використовуйте загусники на кшталт “Сметанфікс”.
  • збираю торт
    Готовий охолоджений бісквіт розрізаємо на дві або більше частин (залежно від його висоти) і змащуємо кремом. Залишаємо торт у холодильнику на кілька годин (близько 3-6), щоб він добре просочився, став ніжним та соковитим.
  • бісквітний торт з сметанним кремом
    В такий бісквітний торт з сметанним кремом ви можете додати фрукти або ягоди, шоколад чи горіхи при збиранні. буде дуже смачно.

Якщо ви хочете подати торт до святкового столу, поекспериментуйте із прикрасою десерту. Для цього підійде шоколадна стружка, різнокольорове посипання, фрукти чи ягоди. Смачного!

Поделиться с друзьями
Рейтинг
( 8 оцінок, середнє 3 з 5 )
gotovka.com.ua
Залишити відповідь

:) :D :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:
Нажимая на кнопку "Отправить комментарий", я даю согласие на обработку персональных данных и принимаю политику конфиденциальности.

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.