Бісквіт в мульварці

Бисквит в мультиварке

Коли мене запитують, що пораджу приготувати в мультиварці, перше що я згадую, це не м’ясо і не борщ, а бісквіт у мультиварці. Я пробувала величезну кількість різноманітних видів бісквіту, від найпростішого до тих, які вимагають вже далеко не початкового рівня кулінарних навичок. Тим не менш, такий простий бісквіт у мультиварці я готую досить часто.

Насамперед тому, що він не пересушується. І тому не вимагає такого просочення, як бісквіт із духовки. Для приготування потрібно мінімум зусиль, ми навіть не будемо розділяти білки та жовтки. Я можу залишити його випікатись в мультиварці і піти гуляти з дитиною або сходити в магазин за вершками для крему. А ще тому, що все ж таки бісквіт у мультиварці готується набагато простіше, його готувала навіть моя дочка в 9 років.

Якщо у вас немає крохмалю, можете замінити його на таку саму кількість борошна.

Інгредієнти
  • Яйця 5 шт
  • Цукор 150 г
  • Борошно 120 г
  • Кукурузний крахмал 30 г
  • Ваніль  



Кроки
1 год 30 хвДрук
  • Дістаємо міксер, в чашу розбиваємо 5 яєць, додаємо цукор, ваніль, і на максимальній швидкості починаємо збивати яйця. Головне щоб яйця збилися в дуже високу і густу масу, зазвичай на це йде близько 5-10 хвилин.
  • Обережно додаємо борошно з крохмалем. Як ви знаєте, борошно краще просіяти, воно насититься киснем. Так готовий виріб вийде пухнастішим. Перемішуємо тісто до однорідної маси ложкою, рухами згори донизу. Я іноді перемішую міксером на найнижчих обертах, буквально 10 секунд. А потім уже домішую ложкою, т.к. мій міксер погано дістає до дна і там лишається неоднорідна густа маса.
  • Хвилин за 15 до початку приготування дістаємо мультиварку, змащуємо дно чаші вершковим або рослинним маслом і включаємо на режим випікання, щоб мультиварка почала прогріватися.
    Після того як тісто готове, виливаємо його в нагріту мультиварку і заново вмикаємо режим “випікання” на 65 хвилин.
  • Пам’ятаємо, що під час випікання бісквіту у мультиварці відкривати кришку не можна, бісквіт осяде! 65 хвилин – це максимальний час випічки у моїй мультиварці Panasonic-18. Cкільки не читала рецептів бісквіту для мультиварки, всі пишуть, що час для приготування 60-65 хвилин. Ви можете після звукового сигналу в 65 хвилин відкрити мультиварку (бісквіт вже не повинен опадати) та перевірити готовність бісквіту зубочисткою.
  • Бисквит в мультиварке
    Якщо на ній залишаються вологі крихти чи тісто – бісквіт не готовий. Можливо, у мене щось з мультиваркою не так, але мені 65 хвилин ніколи не вистачає. Я додаю ще 15 хвилин, точніше, пеку відразу в режимі 40 хвилин і потім, не відкриваючи кришки, додаю ще 40.
    За звуковим сигналом закінчення випічки я даю 5 хвилин бісквіту постояти в закритій мультиварці. Потім відкриваю кришку і ще 10 хвилин бісквіт остигає так. Перевертаю чашу мультиварки на дошку і виходить бісквіт, висота 9-10 см/
  • Коли бісквіт готується у мультиварці, у нього верх не пропікається. Тому не лякайтеся.
  • І ось така серединка бісквіту в мультиварці, він виходить трохи щільнішим, ніж бісквіт у духовці, але і більш вологий. Я такий бісквіт рідко просочую, йому вистачає вологи, яку він отримає від крему.
    Взявши такий бісквіт у мультиварці за основу, ви можете приготувати торт, використовуючи свій улюблений крем.
    Смачного!
Поделиться с друзьями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
gotovka.com.ua
Коментарів: 12
  1. Ирина

    Жанночка, добрый день! Только вчера тоже пекла бисквит, но к сожалению у меня пока нет мультиварки. Вы не подскажите мне как правильно и чем пропитывать обычный бисквит, или можно сразу намазывать кремом? Заранее благодарна!

  2. Галя

    Вчера готовила, очень понравилось. Смазывала кремом из сгущенки и масла, а сверху греческие орехи.

  3. Работающая мама (автор)

    Самый простой рецепт – вода, сахар, немного коньяка. Пропорции беру примерно – полстакана воды, сахара чуть меньше полстакана. Воду нагреваем и размешиваем сахар, что бы растворился, кипятить не нужно, я часто просто в горячей воде растворяю. и туда 1 ст.л. коньяка, амаретто, рома. В этот сироп можно добавлять фруктовые соки, ванилин, кофе, ароматизаторы. Потом кисточкой бисквит пропитываем.
    Без мультиварки бисквит тоже пеку по этому рецепту, это мой первый опробованный рецепт бисквита и очень плотно прижившийся. Многие бисквит не пропитывают, тут нужно на свой вкус ориентироваться. Я сухие бисквиты не люблю, но и когда плавают в жидкости тоже. Если у вас есть время сутки или ночь в холодильнике настаивать торт, да еще и с влажным кремом, например взбитыми сливками – можно и не пропитывать.

  4. Ирина

    Огромное спасибо за исчерпывающий ответ и дельные советы. Обязательно ними воспользуюсь!!!!

  5. Работающая мама (автор)

    На здоровье) Хочется что бы у всех получались отличные блюда.

  6. Ваня

    Классно получилось! Я раньше думал что бисквиты печь очень сложно. Сделал жене торт на 8 марта.

  7. елена

    супер рецепты

  8. Работающая мама (автор)

    Спасибо)

  9. Алёнка

    Доброй ночи! Подскажите, пожалуйста, какая марка у вашей мультиварки? Проблема в том, что уже 2 раза пыталась приготовить этот бисквит (не по Вашему рецепту, но отличия очень не значительные) и все усилия оказывались неоправданными((( Такое ощущение, что он “осел”, к тому же в середину, поскольку края пышные, а середина сбитая…Первый раз приняла неудачу на свой счет, так как не очень долго (я так думаю) взбивала яйца, но второй раз делала все очень тщательно, все получилось настолько нежным и воздушным, что мыслей о провале и близко не было…Расстроилась безумно, так как у мужа был ДР и свечи купила…вообщем, смотрю на ваш рецепт и фотографии и пускаю слюни, а третий раз пробовать боюсь… у меня Декс, глянула температуру выпечки: 120-140 градусов, уж не знаю на что и думать….

  10. Работающая мама (автор)

    У меня Панасоник 18. Температура какая там при выпечке – не знаю.
    Мой совет – попробуйте добавить разрыхлитель, он не даст бисквиту опадать. И не открывайте крышу во время выпечки вообще, вы уже примерно время знаете. И дайте бисквиту прямо в мульте остыть.

  11. Олег

    В моем редмонде получается выпекать за 45 минут

  12. Алексей

    Мммм. Очень вкусно выглядит. Нужно будет на своем редмонде такое приготовить – должно быть очень вкусно.

Залишити відповідь

:) :D :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:
Нажимая на кнопку "Отправить комментарий", я даю согласие на обработку персональных данных и принимаю политику конфиденциальности.

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.