Консервуємо смажені перці

смажені перці на зиму

Смажені перці на зиму – це чудова закуска, яка неодноразово виручить вас протягом зими. Будь-які несподівані гості чи заплановане застілля і баночка консервованих перців буде дуже доречною. Я найчастіше роблю до них соус із сметани з дрібно нарізаною зеленню та часником. З’їдають таку закуску дуже швидко, тому відкривайте відразу дві баночки. Або консервуйте у літрові банки. Однозначно у нас це топ-2 консервації такого плану після маринованих слив.

Є два нюанси приготування. Якщо ви готуєте багато перців одночасно – запечіть їх у духовці на деку. Щоб перець був смачним злегка змастіть кожен соняшниковою олією перед запіканням. Другий – після обсмажування чи запікання можна зняти шкірку, вона чудово зчищається. Тут уже на ваш вибір, я цього не роблю.

А от від насіння очищувати перець не потрібно, тому що в результаті смажений перець значно втратить в ароматі. Насіння абсолютно не заважатиме, після обробки воно стає дуже м’яким і його не потрібно виколупувати з перцю в процесі їжі.

.

https://youtu.be/ckP_0XEq0Dc

Інгредієнти
Порції: +1
  • солодкий перець
  • На банку 0.5 л
  • цукор 1.5 ст.л.
  • сіль ½ ч.л.
  • оцту яблучного 6% 75 мл
  • часник за смаком 4 шт
  • за смаком чорний перець, духм’яний перець, коріандр
Кроки
35 хвДрук
  • починаємо смажити
    Спочатку промиємо та добре обсушимо перці, можна за допомогою рушника. Обріжемо плодоніжку.
    Нагріємо сковороду і наллємо трохи олії, зовсім небагато, інакше олія сильно стрілятиме.
  • печені перці
    На невеликому вогні обсмажуємо перці, періодично перевертаючи, щоб вони не пригоряли.
  • додати часник
    Коли перці стануть м’якими, розкладаємо їх по стерильним баночкам. Чередуємо перці з дрібно нарізаним часником.
  • додаю оцет
    Коли баночка наповнена – додаємо сіль, цукор, оцет (якщо у вас столовий 9% – 50 мл). Доливаємо банку до країв окропом і закриваємо простерилізованою кришкою. Перевертаємо та укутуємо.
  • смажені перці на зиму
    Сподіваюся, смажені перці на зиму прикрасять ваше застілля цієї зими неодноразово. Смачного!
Поделиться с друзьями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
gotovka.com.ua
Залишити відповідь

:) :D :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:
Нажимая на кнопку "Отправить комментарий", я даю согласие на обработку персональных данных и принимаю политику конфиденциальности.

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.