Сьогодні пеку торт “Молочна дівчинка” з фруктами. Мабуть, це один з найпопулярніших рецептів коржів для торта. Вони чудово поєднуються з різними видами крему – з вершковим, творожним, пломбір і т.п. Головне пам’ятати, що коржі для “Молочної дівчинки” дуже солодкі, тому крем повинен бути достатньо нейтральним. Щоб додати баланс у смак торта, я додаю кислинку. У цьому випадку це ківі. А для краси розрізу додам персики і банани. Можна використовувати вишні, полуницю, клюкву – все, що вам подобається.
Торту потрібно дати добре пропитатися. Я раджу мінімум 12 годин. Тоді коржі насичуються вологою з крему, вони стають надзвичайно ніжними.
Варіантів крему до цього торту купа. Я найчастіше готую з вершковим сиром. Або більш бюджетний варінт з кисломолочним сиром. Такий крем, навпаки, віддає вологу. І торт стає більш “стійким”. До речі, крем на кисломолочному сирі не лише смачний, але й відмінний варіант погодувати ваших дітей порцією корисного сиру. За смаком він дуже схожий на дитячі сирки. Головне пам’ятайте, коли готуєте крем, що він повинен бути не дуже солодким.
- Тісто
- Яйця 2 шт
- Сгущене молоко 360 г
- Вершкове масло 100 г
- Борошно 200 г
- Ваніль
- Розпушувач ½ ч.л.
- Сіль дрібка
- Крем
- Кисломолоний сир (або вершковий сир, маскарпоне) 250 г
- Вершки 33% 250 мл
- Цукрова пудра 100 г
- Ваніль
- Фрукти
- Яйця взбити добела. Додати згущене молоко. Знову взбиваємо міксером. Додаємо розтоплене вершкове масло, ваніль, сіль і добре перемішуємо.
- Муку просіяти, додати розпушувач. Перемішати. Додаємо муку з розпушувачем до яєчно-масляної суміші. Добре перемішуємо міксером.
- На антипригарному або змащеному маслом пергаменті малюємо 8 кругів діаметром 18 см. У мене поміщається по 2 круги на один лист. Ложкою розподіляємо тісто. І пекемо в добре розігрітій духовці при 180 градусів до готовності коржів. Готові коржі з золотистими краями, дуже сильно запікати не потрібно. Можете спробувати перший раз зубочисткою. Готові коржі можна перекласти пергаментом, завернути в плівку і зберігати в холодильнику.
- Для крему збийте вершки з цукровою пудрою, ваніліном. Творог протерти через сито і додати до вершків. Добре збити.
- Процес збирання торта детально показано на відео. Я використовую кондитерське кільце, мажу коржі кремом і вкладаю нарізаними бананами, ківі та консервованими персиками. Виходить дуже красивий розріз, який також я показала у відео. Ставлю в холодильник на ніч.
- Вранці виймаю торт, роблю ще половину порції крему і вирівнюю боки та верх торта, ставлю на 30 хвилин, а краще на годину-дві в холодильник, щоб крем затвердів. Прикрашаю торт “Молочна дівчинка” замороженою смородиною та малиною, свіжим ківі, кусочками папайї, коктейльною вишнею.
- Торт виходить дуже ніжним і смачним. Коржі “Молочна дівчинка” солодкі, насичуються вологою від нейтрального творожного крему з вершковим смаком, а кислинка фруктів підкреслює солодкість згущеного молока в коржах. Рекомендую спробувати!