Рецепт огірків із кетчупом чилі мені порадила викладач моєї доньки. Я, чесно кажучи, не збиралася консервувати, але потім побачила в магазині банки з красивими кришками, що закручуються, і не змогла пройти повз. Огірки з кетчупом чилі виходять хрусткими, гостренькими. Те, що потрібно для закуски. Відкриваєте такі огірочки взимку і відчуваєте, як на столі з’явився шматочок яскравого, ароматного літа. Я рецепт зберігаю надійно в телефоні, сфотографувала рекламний буклетик – мариновані огірки з кетчупом чилі Торчин. Звичайно, ви можете взяти будь-який інший гострий кетчуп, результат буде такий самий. Ділюсь рецептом цих незвичайних огірків на зиму з вами.
Маю банки 1.5 літра. Скажу одразу, для консервування невеликих огірків не дуже зручно. Корнішончики наповнили б банку до верху, але їх досить складно купити. Усі вирощують для продажу огірочки до середнього розміру, для таких огірків краще підійдуть літрові баночки. Великі банки я залишаю для рецепту солоних огірків під капронову кришку.
- На 5 літрових банок
- Огірки маленькі 3-3.5 кг
- Вода 1.75 л
- Сіль 2 ст.л.
- Оцет яблучний 6% 1.5 склянки
- Цукор 1 склянка
- Кетчуп чіли 8 ст.л.
- Букет для консервації (хрен, кріп, лисття смородини) 1 пучок
- В кожну банку
- Часнок 2-4 зубчика
- Чорный перець 5-6 шт
- Духмэяний перець 2 шт
- Гвоздика 1-2 шт
- Лаврове листя 2-3 шт
- Огірки миємо та на 5 годин замочуємо. Хоча в рецепті на буклеті цього нюансу не було і, можливо, огірочки будуть хрусткими за рахунок томату з кетчупу, я не ризикую. Банки вимити і не можна стерилізувати. Вони простерилізуються, коли банк стоятиме в киплячій воді в каструлі. А кришки простерилізувати. Але про всяк випадок показую як стерилізувати банки у цьому відео.
- У кожну баночку кладемо на дно кріп, лист хрону, петрушку, часник, чорний перець, запашний перець, гвоздику, лавровий лист. Щільно кладемо огірочки.
- Готуємо маринад. Доводимо до кипіння воду з цукром, сіллю та кетчупом чилі. Сіль та цукор повинні розчинитися. Вливаємо оцет і заливаємо банки маринадом.
- Ставимо банки в киплячу воду та стерилізум 10-20 хвилин. Час визначаємо так: вода в банку закипить і огірочки почнуть темніти. Нехай киплять ще хвилини 3 і все готове.
- Закочуємо кришку і перевертаємо банку. Так банки остигають, накривати не треба. Поки банки перевернуті, кришка додатково стерилізується. Коли банки охолонуть і ви перевернете банку, кришка буде «втягнута», значить ви її герметично закрили. Якщо кришка здута — консервація не стоятиме.
- Такі мариновані огірки з кетчупом чилі Торчин взимку будуть хрусткими та гостренькими. Мені дуже подобається додавати їх до традиційних салатів. Смачного!
Якщо ви не знайдете саме кетчуп чілі Торчин – можете додати будь якої іншої торгової марки. в сеон консервування кетчуп Торчин не знайти, тож я навіть брала не гострий класичний кетчуп і додавала в кожну баночку дрібку сушеного перця чілі.
спасибо за Ваши рецепты
Петя, на здоровье!
посмотрю как выйдет. Ответ будет зимой.
Маринад выпиваю не успев доесть огурчики
В прошлом году делала огурчики по этому рецепту. Но руки не дошли оставить отзыв. В этом году собираюсь снова делать, распечатала себе в подборку рецептов.
Огурцы отменные! Остренькие, как закуска – просто феерично! С пюрешкой и котлеткой, на праздничный стол, на работе угощала, будут девченки тоже консервировать! Спасибо большое!
Да, еще – не передержите при кипячении! Буквально первые пузырьки пошли в банке – 2 минуты и не больше! Иначе огурчики будут мягкие!
Я делаю такие огурчики каждый год, но я их не стерелизую. Заливаю один раз водой, второй раз маринадом и укутываю до полного остывания.
Татьяна, а огурчики долго остывают? Я пробовала так делать, но получились мягкими. Так, конечно, намного меньше хлопот.
банки нужно укутать норковой шубой
Только шубой из шиншилы, иначе не вкусно!
Попробовала первый раз рецепт. только испортила продукты. Огурцы тухлые. невозможно даже нюхать не то что есть. И все взорвались. Не советую.
Юлиана, значит вы не простерилизовали или не плотно закрутили. Делаю не первый год так и многие знакомые делают по этому рецепту – все довольны. Тем более от обычные маринованных они отличаются только наличием кетчупа, который явно не может “протухнуть”.
Про эти огурчики узнала в рекламе Торчин. Нашла Ваш рецепт. Сегодня открыли первую банку. Очень интересно получилось. Я бы сказала “закусочные”. Муж сказал что мало сделала – всего 8 литровых банок.
Отменные огурчики,всегда получаются вкусные и хрустящие,делаю не один год под ряд,всем очень нравятся,консервируйте и не слушайте никого,пробовала закрывать еще и с кетчупом Лагидный,тоже хорошие для тех кто не любит острые)
Моя самая любимая консервация, не представляю, что тут могло не понравиться. Может, вы с рецептом что-то не то начудили?
ещё надо класть в банку с огурцами таблетку асперина тоесть ацецилсалициловаю кислоту
Очень вкусная консервация получается, спасибо за рецепт :)
Спасибо большое за рецепт