Рецепт гострих огірків з кетчупом чіли

огірки з кетчупо чілі

Рецепт огірків із кетчупом чилі мені порадила викладач моєї доньки. Я, чесно кажучи, не збиралася консервувати, але потім побачила в магазині банки з красивими кришками, що закручуються, і не змогла пройти повз. Огірки з кетчупом чилі виходять хрусткими, гостренькими. Те, що потрібно для закуски. Відкриваєте такі огірочки взимку і відчуваєте, як на столі з’явився шматочок яскравого, ароматного літа. Я рецепт зберігаю надійно в телефоні, сфотографувала рекламний буклетик – мариновані огірки з кетчупом чилі Торчин. Звичайно, ви можете взяти будь-який інший гострий кетчуп, результат буде такий самий. Ділюсь рецептом цих незвичайних огірків на зиму з вами.

Маю банки 1.5 літра. Скажу одразу, для консервування невеликих огірків не дуже зручно. Корнішончики наповнили б банку до верху, але їх досить складно купити. Усі вирощують для продажу огірочки до середнього розміру, для таких огірків краще підійдуть літрові баночки. Великі банки я залишаю для рецепту солоних огірків під капронову кришку.

https://youtu.be/V9BhZ5bsW6A
Інгредієнти
Порції: +5
  • На 5 літрових банок
  • Огірки маленькі 3-3.5 кг
  • Вода 1.75 л
  • Сіль 2 ст.л.
  • Оцет яблучний 6% 1.5 склянки
  • Цукор 1 склянка
  • Кетчуп чіли 8 ст.л.
  • Букет для консервації (хрен, кріп, лисття смородини) 1 пучок
  • В кожну банку
  • Часнок 2-4 зубчика
  • Чорный перець 5-6 шт
  • Духмэяний перець 2 шт
  • Гвоздика 1-2 шт
  • Лаврове листя 2-3 шт
На порцію
Калорії: 12 ккал
Білки: 0.5 г
Жири: 0.5 г
Вуглеводи: 12 г
Кроки
3 год 30 хвВідеорецептДрук
  • замочити огірки
    Огірки миємо та на 5 годин замочуємо. Хоча в рецепті на буклеті цього нюансу не було і, можливо, огірочки будуть хрусткими за рахунок томату з кетчупу, я не ризикую. Банки вимити і не можна стерилізувати. Вони простерилізуються, коли банк стоятиме в киплячій воді в каструлі. А кришки простерилізувати. Але про всяк випадок показую як стерилізувати банки у цьому відео.
  • розкладаю спеції і огірки
    У кожну баночку кладемо на дно кріп, лист хрону, петрушку, часник, чорний перець, запашний перець, гвоздику, лавровий лист. Щільно кладемо огірочки.
  • Готуємо маринад. Доводимо до кипіння воду з цукром, сіллю та кетчупом чилі. Сіль та цукор повинні розчинитися. Вливаємо оцет і заливаємо банки маринадом.
  • стерилізую банку
    Ставимо банки в киплячу воду та стерилізум 10-20 хвилин. Час визначаємо так: вода в банку закипить і огірочки почнуть темніти. Нехай киплять ще хвилини 3 і все готове.
  • закатані банки
    Закочуємо кришку і перевертаємо банку. Так банки остигають, накривати не треба. Поки банки перевернуті, кришка додатково стерилізується. Коли банки охолонуть і ви перевернете банку, кришка буде «втягнута», значить ви її герметично закрили. Якщо кришка здута — консервація не стоятиме.
  • огірки з кетчупом чілі Торчин
    Такі мариновані огірки з кетчупом чилі Торчин взимку будуть хрусткими та гостренькими. Мені дуже подобається додавати їх до традиційних салатів. Смачного!

Якщо ви не знайдете саме кетчуп чілі Торчин – можете додати будь якої іншої торгової марки. в сеон консервування кетчуп Торчин не знайти, тож я навіть брала не гострий класичний кетчуп і додавала в кожну баночку дрібку сушеного перця чілі.

Поделиться с друзьями
Рейтинг
( 4 оцінки, середнє 4.75 з 5 )
gotovka.com.ua
Коментарів: 18
  1. петя

    спасибо за Ваши рецепты

  2. Жанна Решетицька (автор)

    Петя, на здоровье!

  3. Анонім

    посмотрю как выйдет. Ответ будет зимой.

  4. нина

    Маринад выпиваю не успев доесть огурчики

  5. Анюта

    В прошлом году делала огурчики по этому рецепту. Но руки не дошли оставить отзыв. В этом году собираюсь снова делать, распечатала себе в подборку рецептов.
    Огурцы отменные! Остренькие, как закуска – просто феерично! С пюрешкой и котлеткой, на праздничный стол, на работе угощала, будут девченки тоже консервировать! Спасибо большое!

  6. Анюта

    Да, еще – не передержите при кипячении! Буквально первые пузырьки пошли в банке – 2 минуты и не больше! Иначе огурчики будут мягкие!

  7. Татьяна

    Я делаю такие огурчики каждый год, но я их не стерелизую. Заливаю один раз водой, второй раз маринадом и укутываю до полного остывания.

  8. Жанна Решетицька (автор)

    Татьяна, а огурчики долго остывают? Я пробовала так делать, но получились мягкими. Так, конечно, намного меньше хлопот.

  9. Анонім

    банки нужно укутать норковой шубой

  10. Жанна Решетицька (автор)

    Только шубой из шиншилы, иначе не вкусно!

  11. юлиана

    Попробовала первый раз рецепт. только испортила продукты. Огурцы тухлые. невозможно даже нюхать не то что есть. И все взорвались. Не советую.

  12. Жанна Решетицька (автор)

    Юлиана, значит вы не простерилизовали или не плотно закрутили. Делаю не первый год так и многие знакомые делают по этому рецепту – все довольны. Тем более от обычные маринованных они отличаются только наличием кетчупа, который явно не может “протухнуть”.

  13. Вера

    Про эти огурчики узнала в рекламе Торчин. Нашла Ваш рецепт. Сегодня открыли первую банку. Очень интересно получилось. Я бы сказала “закусочные”. Муж сказал что мало сделала – всего 8 литровых банок.

  14. Татьяна

    Отменные огурчики,всегда получаются вкусные и хрустящие,делаю не один год под ряд,всем очень нравятся,консервируйте и не слушайте никого,пробовала закрывать еще и с кетчупом Лагидный,тоже хорошие для тех кто не любит острые)

  15. bigcities.org

    Моя самая любимая консервация, не представляю, что тут могло не понравиться. Может, вы с рецептом что-то не то начудили?

  16. натаха

    ещё надо класть в банку с огурцами таблетку асперина тоесть ацецилсалициловаю кислоту

  17. Галина

    Очень вкусная консервация получается, спасибо за рецепт :)

  18. Галина

    Спасибо большое за рецепт

Залишити відповідь

:) :D :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:
Нажимая на кнопку "Отправить комментарий", я даю согласие на обработку персональных данных и принимаю политику конфиденциальности.

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.